EmailTwitterFacebook

Watertoren Amersfoort

Stichting Pharus is sinds 3 december 2018 de trotse eigenaar van de Watertoren op de Utrechtseweg te Amersfoort. De Watertoren zal een volledige renovatie ondergaan en vanaf     3e kwartaal 2020 als kantoor functioneren.

De sleuteloverdracht op 3 december 2018

Toast uitbrengen met het bestuur op de Watertoren!

Juli 2019:

Op dit moment zijn wij als bestuur samen met Jacob van Puurveen(Architect en begeleider) onze plannen verder aan het finetunen. Deze plannen worden dan besproken met de Gemeente Amersfoort, Erfgoed commissie en de Rijksdienst. Dit heeft te maken dat de Watertoren een rijksmonument is.

Als al deze partijen akkoord gaan met de plannen dan zal de bouwaanvraag ingediend worden bij de Gemeente Amersfoort. De verwachting is, dat dit medio september gaat plaatsvinden. Als dit allemaal voorspoedig loopt dan zullen de eerste werkzaamheden in december 2019 plaatsvinden.

Hieronder staan alle, voorlopige, tekeningen weergegeven met een korte toelichting.

Watertoren voorkant

- Restaureren gevel